همشهری آنلاین - یکتا فراهانی: گوگل آلفابت مانند دیگر غولهای فناوری مثل مایکروسافت و ماشینهای تجاری بینالمللی به دنبال محاسبات کوانتومی است، زیرا وعده سرعت محاسبات بسیار سریعتر از سریعترین سیستمهای امروزی را میدهد. درحالیکه مشکل ریاضی حل شده توسط آزمایشگاه کوانتومی این شرکت در سانتاباربارا، کالیفرنیا، کاربرد تجاری ندارد.
شکست چالش محاسبات کوانتومی توسط گوگل
سانتاباربارا؛ گوگل (GOOGL.O)، روز دوشنبه برگه جدیدی را ارائه داد که حاکی از آن است با نسل جدیدی از تراشه، بر یک چالش کلیدی در محاسبات کوانتومی غلبه کرده و یک مشکل محاسباتی را در عرض پنج دقیقه حل کرده است؛ مشکلی که برای یک کامپیوتر کلاسیک بیشتر از تاریخ کیهان وقت می گیرد.
گوگل امیدوار است روزی رایانههای کوانتومی مشکلاتی را در پزشکی، شیمی باتری و هوش مصنوعی که برای رایانههای امروزی دور از دسترس هستند، حل کنند.
بیشتر بخوانید:
انقلاب در پردازش با تراشه پرچمدار کوالکام + جزئیات
ورود به عصر «برتری کوانتومی» | ۱.۵ تریلیون بار سریعتر از ابرکامپیوتر کلاسیک
تراشهای به نام Willow
گوگل امیدوار است روزی رایانههای کوانتومی مشکلاتی را در پزشکی، شیمی باتری و هوش مصنوعی که برای رایانههای امروزی دور از دسترس هستند حل کنند.
به گزارش reuters نتایج منتشر شده در روز دوشنبه از تراشه جدیدی به نام Willow به دست آمد که دارای ۱۰۵ «کیوبیت» است که بلوکهای سازنده کامپیوترهای کوانتومی هستند. کیوبیتها سریع اما مستعد خطا هستند، زیرا میتوانند توسط چیزی به کوچکی یکذره زیر اتمی از رویدادهای فضای بیرونی تکان بخورند.
تصحیح خطای کوانتومی
باتوجهبه اینکه کیوبیتهای بیشتری روی یک تراشه بسته میشوند، این خطاها میتوانند باعث شوند چیپ بهتر از یک تراشه رایانهای معمولی نباشد؛ بنابراین از دهه ۱۹۹۰، دانشمندان روی تصحیح خطای کوانتومی کار کردند.
در مقالهای که در مجله نیچر منتشر شده، گوگل اظهار داشته راهی پیدا کرده است که کیوبیتهای تراشه Willow را به هم متصل کند تا با افزایش تعداد کیوبیتها، نرخ خطا کاهش یابد.
در سال ۲۰۱۹، آیبیام ادعای گوگل مبنی بر این موضوع که تراشه کوانتومی گوگل مشکلی را که برای یک کامپیوتر کلاسیک ۱۰۰۰۰ سال طول میکشد حل کرد، به چالش کشید و گفت که این مشکل را میتوان با استفاده از فرضیات فنی مختلف در مورد یک سیستم کلاسیک در دو روز و نیم حل کرد.
مشکل کندی سرعت کامپیوترهای کلاسیک
گوگل میگوید بعضی نگرانیها را در جدیدترین تخمینهای خود در نظر گرفته است. گوگل میگوید حتی تحت ایدهآلترین شرایط که یک کامپیوتر کلاسیک هنوز یک میلیارد سال طول میکشد تا نتایج مشابه جدیدترین تراشه خود را به دست آورد.
آنتونی مگرنت، معمار ارشد Google Quantum AI در مصاحبهای اعلام کرده بعضی از رقبای گوگل تراشههایی با تعداد کیوبیتهای بیشتری نسبت به گوگل تولید میکنند، اما گوگل روی ساخت مطمئنترین کیوبیتهایی که میتواند متمرکز است و به عقیده او این کار گامی کلیدی در جهت عملیکردن ماشینهای کوانتومی خود است.
نظر شما